Opeens...terug in de schoolbanken!!

Gepubliceerd op 17 maart 2018 12:18

Terug in de tijd, was het deze week. Met toeval een bezoek aan het Nationaal Onderwijsmuseum met een textieltentoonstelling.

Wat een toeval deze week!

Met een van mijn zussen, ben ik naar het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht geweest. Waar een tentoonstelling is van "Van het Naadje en de Kous". Letterlijk heb ik in de schoolbank van vroeger gezeten. (Zie de bijgevoegde foto) Kwam ik daar met mijn oudste zus (zoals jullie eerder konden lezen, ben ik 1 van de 4 meiden) even een stukje terug in de tijd. Aangezien wij dezelfde richting hadden gekozen op school, kwamen er veel herinneringen terug. Alles werd weer duidelijk hoe het toen was.

De nadruk werd even op de leeftijd gelegd. Leerboekjes waar wij op school mee hebben gewerkt, lagen daar al in de vitrine's. Ojee, dus plukken die dag!! Wat vliegt de tijd!

Het smockwerk en de fijne kneepjes van het textiel verwerken, waren ook volop te bewonderen. Samen hebben we een leuk aantal uurtjes daar doorgebracht in het http://www.nationaalonderwijsmuseum.nl

Hier ligt ook de basis, hoe het met textiel verwerken is begonnen. Veel heb ik mijzelf aangeleerd in de jaren die daar achteraan kwamen.

Want het is nu eenmaal zo: Van proberen, kan je leren!

Hoe begon het dan bij mij met UMH Creaties?

Door het maken van kleding, maar vooral kinderkleding voor onze nichtjes, die we met de jaren kregen. Later begon ik met het maken van tassen, die weer voor de opgroeiende meisjes waren. Daarop kwam weer een vervolg met aanvragen. Bijvoorbeeld om van een plastic tas, hetzelfde model van vilt te maken. Door deze aanvraag is door vele ontwerpen en modellen het assortiment uitgebreid. Ieder model is een uniek product op zich. Want dat is nu eenmaal zo leuk bij UMH Handgemaakte Producten.

Van het een kwam het ander en bedrijven gingen mij benaderen met vragen over producten. Dit zijn de dingen, die mij de stap deden doen, om van Uit Mijn Hoekje een bedrijf te maken en het om te zetten naar Uit Mijn Handen! Beter bekend als UMH Creaties.

Met nu al weer een viering van het eenjarig bestaan van UMH Creaties, Handgemaakte Producten.

Zoals ik al eerder schreef in dit blog, wat vliegt de tijd. Ga ik nu weer snel door met nieuwe creaties, voor de volgende stap van UMH Creaties. Maar daarover meer in het volgende blog!

Nog even goed/leuk om te weten:

Alle producten, worden letterlijk door mij bedacht en gemaakt. Wil je wat aanvragen, doen we het in overleg of geef je mij de vrije hand.

Uiteraard niet de potloden van http://uniekpotlood.nl en de linialen van http://www.paperhouse.eu die de schrijfmappen compleet maken. 

Of bijvoorbeeld de producten die in het kraamcadeau HUMMELTJE zitten, dat samengesteld is met 4 andere creatieve onderneemsters.

Fijn weekend, al is het vandaag heel koud!

Hier iets minder, want straks wordt er een hele zonnige bestelling opgehaald!

Creatieve groet,

Joke


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Agnes
2 jaar geleden

Wat een gezellig verhaal weer!