Interview

Gepubliceerd op 14 maart 2019 09:19

Door Hyperventilatiecoach ben ik geïnterviewd.
Het interview staat op haar site en hieronder.

Graag stel ik je voor aan Joke Linssen van UHM Creaties. Zij heeft een hele leuke webshop met handgemaakte spullen van textiel. Als jij iets origineels gemaakt wilt hebben, dan kan je het haar vragen en dan maakt zij een uniek handgemaakt cadeau voor jezelf of een ander. Daarnaast heeft ze ook veel mooie dingen op haar site die je direct kan bestellen.

Via instagram hebben we wel eens contact en toen ik haar vroeg of ze wel eens stress ervaarde en of ze aan mijn interview wou meedoen, vertelde ze dat ze altijd de rust zelve is. Daar wou ik natuurlijk alles van weten, want hoe lukt het haar om naast een drukke webshop en gezin de rust te bewaren? Lees daarom snel verder hoe zij dat doet, want ze deelt haar verhaal met goede tips!

 

Waar kennen wij elkaar van?
Wij kennen elkaar via Instagram. Nicole (van Hyperventilatiecoach) deed mee met een winactie die ik samen met Uniek potlood organiseerde en zij won o.a. een notebook van mij. Zo zijn we elkaar blijven volgen. (Nicole: En dat roze notebook gebruik ik bijna dagelijks.😊) 

 

Wie ben ik: 
Ik was jarenlang de vriendin, maar ben uiteindelijk toch de vrouw van Edwin geworden. Wij zijn bijna 30 jaar samen en we hebben samen een super leuke zoon van nu 18 jaar. Ik bedacht altijd hoe ik dat zal vinden, als je knul met een meisje komt, maar nu het al een tijdje zo is, vind ik het heel gezellig en leuk.
Zoals de meesten die mij volgen zullen weten, zijn we ook in het bezit van een bijna 9 jarige dame. De Duitse herder Senna, die ons in de buitenlucht brengt, door weer en wind.

Vroeger heb ik in de bakkerswereld gewerkt, wat ook een creatief, maar vooral een warm en lekker beroep was.

Wat doe ik, buiten het reilen en zeilen in en om het huis en gezin.
Ik heb van mijn hobby, na lang wikken en wegen, bijna drie jaar geleden mijn bedrijf gemaakt. Heerlijk om producten op aanvraag te maken en om mensen een lach op hun gezicht te laten verschijnen. Het is zo leuk om enthousiaste reacties of foto’s te ontvangen van blije klanten!

Werken doe ik niet alleen met het kleurrijke sterke vilt, wat de meeste mensen denken, maar ook met ander textiel.
Net wat er voor product aangevraagd wordt en wat er nodig is. Dit kan uiteenlopen van kraamcadeautjes, tochtrollen en unieke persoonlijke vilten tassen.
Alles ontwerp en maak ik zelf. Achter de schermen krijg ik soms wat tips van mijn zus of online vriendinnen/collega’s, die ook weer ontmoet zijn via Instagram.

Daarnaast doe ik een poging mijn conditie op peil te houden door aerobics en steps en hard te lopen.

 

Heb je wel eens last (gehad) van stress en/of spanningsklachten?

Ja hoor ik ook, daar heeft ieder toch wel eens last van.
Als ik het heb, merk ik het gelijk aan mijn schouders of nek. Jaren geleden ben ik op mijn Tomos gevallen. Een mevrouw deed onverwachts haar autodeur open en ik knalde daar tegenaan. Hier heb ik een zwakke nek aan overgehouden. Vandaar dat ik die altijd graag warm houdt in een sjaal of col.

 

Welke situaties geven jou stress of zorgen ervoor dat je over je grenzen heen gaat?

Te veel dingen tegelijk of in tijdsnood komen, daar word ik kribbig van en komt er een soort van stress. Daar heb ik van geleerd en plan de week zo ruim mogelijk, zodat er altijd nog wat tussendoor kan komen. Wat ik vervelend vind is Wachten! maar dat geeft mij geen stress. Ik begin de dag goed met een lekker rustig ontbijtje met een bak koffie en een lekkere boterham. Zo probeer ik de dag goed te starten.

 

Waaraan merk je dat lichamelijk of geestelijk; welke klachten of signalen krijg je?

Als er spanning is, voel ik dat in mijn nek. Als dan de bloeddruk te hoog wordt, dan voel ik dat gelijk boven mijn ogen en daardoor kan ik een nogal norse blik krijgen. Terwijl ik juist zo van lachende gezichten hou. Niet dat ik heel de dag loop te lachen, maar ik doe het wel graag. Wat nog gezond is ook!

 

Hoe voorkom je dat jij over je grenzen heen gaat? 
En hoe zorg jij voor ontspanningen en wat is ontspanning voor jou?

Goede vragen, ik denk dat ik het goed onder controle heb.
In normale weken, werk ik in de ochtend voor UMH Creaties en de middag besteed ik aan privé dingen. Dat verschuift weleens natuurlijk, maar zo probeer ik mijn dag in te delen.
Er komt ook wel eens een dag voor, dat er nergens iets van terecht komt en dan heb ik omstreeks 16:00 uur opeens een inhaalslag. Voordeel van voor jezelf werken is, dat ik mijn eigen tijden kan inplannen en bepalen.

Voor mij is het belangrijk om op tijd en genoeg te sporten en tijd voor ontspanning te nemen. Ik kan erg genieten van de zon, als het in de winter in de kamer, keuken of in mijn werkkamer schijnt of op vakanties. Netflix is onze beste vriend in deze koude en donkere maanden.
Maar we zijn ook graag met onze vrienden. Ontspannen kan ik ook door helemaal niets te doen.

 

Heb jij tips voor de lezers?

Zorg voor ontspanning en leuke bezigheden zoals een hobby, vind iets waar je blij van wordt. Van iets maken word je happy!

Heb je last van je spieren, zorg voor een ontspannen houding, hou ze warm en doe oefeningen op de dag tussendoor.

Pak je rustmomentje op tijd, maar niet te lang, want dan dut je in.

Sport met regelmaat, het is goed voor je lijf en bijv.  je bloeddruk.

Ga iets leuks doen, ga bijvoorbeeld de stad in met een vilten shopper voor je aankopen. Die je natuurlijk bij mij kan shoppen.

Als extra krijgen jullie bij een bestelling van een vilten tas of shopper uit de webshop er een notebook in dezelfde kleur bij!

Super handig om al je belevenissen, dagboek of aantekeningen in te noteren. De vilten shoppers zijn super sterk en kan je goed meenemen naar je werk, school of inkopen.

Of je kiest voor een korting van 10% op je aankoop.

Deze actie is verlopen, maar geregeld heb ik andere acties!

De kortingscode staat op de site van hyperventilatiecoach.nl/instagram


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.